Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Tom kha kai met krab

Sterrenchef haalt nog eens inspiratie uit de Oosterse keuken en brengt een variant op de Tom kha kai, een Thaise kokossoepje. Deze keer niet met kip, maar met super lekkere krab!  Een pittig gerechtje bomvol heerlijke aroma's, waarbij chef Melchior alles in het teken van de krab plaatst. Een streling voor de tong en voor het oog, want ook dit keer stelt Gilles zijn dresseerkunsten ten toon. Heerlijke krab in een badje van kokossoep, vergezelt van een crispy spitskoolsalade en afgewerkt met zalmeitjes voor die speciale textuur en kleur. Bekijk het filmpje, volg onderstaand recept en kook als een échte chef.

Merus krab – Zalmeitjes – Tom Ka Kai - Spitskool

Ingrediënten
Lente-ui, limoenblad, curry pasta, Merus krab, spitskool, zalmeitjes

Tom Ka Kai
-Stoof sjalot, look, gember, citroengras, limoenblad, chilipeper, koriander en groene curry pasta in olijfolie.
-Blus met kippenbouillon en laat zachtjes koken.
-Voeg kokosmelk toe en laat zachtjes trekken.
-Passeer de tom ka kai en voeg een beetje vissaus toe.
-Voeg de jus van de krab bij de tom ka kai toe en mix kort.

Curry boter

-Meng fijn gesneden look, sjalot en een lepeltje groene curry pasta met malse boter.

Krab
-Plaats de krab in een ovenschotel en voeg de curry boter toe.
-Grill de krab in de voorverwarmde oven op de grote grill gedurende +- 10 minuten op een temperatuur van 200°.
-Arroseer de krab regelmatig met de boter

Spitskool
-Snij de spitskool fijn en voeg fijn gesneden koriander en lente ui toe.
-Kruid af met olijfolie en limoen zeste.
-Werk af met een beetje vissaus, sushi azijn en peper. Afwerking
-Leg de krab in het midden van het bord.
-Voeg de spitskool salade over de krab toe.
-Werk af met zalmeitjes, de tom ka kai en korianderolie.
Afwerking
-Leg de krab in het midden van het bord.
-Voeg de spitskool salade over de krab toe.
-Werk af met zalmeitjes, de tom ka kai en korianderolie.
 
Eet smakelijk!
 

atag-be