Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling


Pasta Arrabbiata uit de oven

Bereidingstijd – 45 minuten

Echte schoonheid zit van binnen. Dat is zeker het geval met deze heerlijke pasta uit de oven. Onder het krokante laagje zit een smaakexplosie waarmee u iedereen verrast. Bovendien is dit recept uitermate geschikt om mee te experimenteren.

 

Benodigdheden voor 4 personen

• 1 witte ui

• 2 tenen knoflook

• 2 zoete puntpaprika’s

• Olijfolie

• Peper en zout naar smaak

• 150 g ontbijtspek

• 500 g tomatenpuree

• 100 ml water

• 350 g penne pasta

• 125 g mozzarella

• 60 g geraspte kaas

• Paneermeel

Werkwijze:

1. Snij de ui en de knoflook in kleine stukjes. Ben je geen fan van knoflook, dan kunt u dit natuurlijk achterwege laten

2. Doe de olijfolie in de pan en fruit hierin de gesneden ui en knoflook. Snij ondertussen de ontbijtspek in kleine reepjes en voeg deze in de pan toe aan de ui en knoflook

3. Maak de puntpaprika’s schoon en snij deze ook in kleine reepjes. Voeg dit toe aan de spekjes, ui en knoflook

4. Giet vervolgens de tomatensaus en het water in de pan. Voeg naar smaak peper en zout toe. Laat het tomatenmengsel 15 minuten op een lage temperatuur sudderen

5. Snij de bolletjes mozzarella in kleine blokjes

6. Kook ondertussen in een pan met ruim water en een snufje zout de pasta. Zodra de pasta gaar is, giet u deze af

7. Verwarm de oven op 180°C

8. Haal de pan met de tomatensaus van het vuur en meng de pasta door de saus en roer vervolgens de stukjes mozzarella en de geraspte kaas erdoor

9. Vet een ovenschaal in met olijfolie of een beetje boter en giet het pasta mengsel in de ovenschaal

10. Strooi vervolgens paneermeel erover

11. Zet de pasta in de voorverwarmde oven en bak deze gedurende 12 tot 17 minuten op 180° C

 

Eet smakelijk!

ATAG heeft een optimale oven voor elke kok. Van multifunctionele 3-in-1 oven tot stoomoven, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bekijk ons volledige assortiment voor een oven die bij u past.

Bekjk de ovens

atag-be