Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

 Vis rouleau met asperge en roomsaus

Bereidingstijd – 60 minuten

Benodigdheden voor 4 personen:

 

·         400 gr filet van heek, roodbaars, zeebaars, schelvis of kabeljauw zonder huid en graat

·         250 gr spinazie

·         1 fijngesneden bosui

·         100 gr Roomkaas

·         1 ei

·         Peper en zout naar smaak

·         Groene asperges

·         1 eetlepel olijfolie

·         1 sjalotje

·         50 gr kappertjes

·         200 gr crème fraîche

·         250 ml room 

 

Werkwijze:

1.                  Zet de dichte stoomschaal onder in de oven op inschuifniveau 1, verwarm de combi-stoomoven voor op stand: stoom 100°C

2.                  Snijd de helft van de visfilets in de lengte door om dunne lange plakken te krijgen

3.                  Stoom de spinazie in 8 minuten gaar en zacht

4.                  Leg op het aanrecht twee stukken lange stukken plasticfolie die aan elkaar vastzitten

5.                  Leg de visfilets naast elkaar om een rechthoek te creëren en laat ze iets overlappen

6.                  Splits het ei (we gebruiken enkel het eiwit)

7.                  Smeer de onderste strook van de vis in met het eiwit, hierdoor blijft de vis beter plakken na het oprollen

8.                  Breng op smaak met peper en zout

9.                  Draai de rest van de vis glad met een staafmixer of keukenmachine, voeg de roomkaas en de rest van het eiwit toe

10.              Meng hier de spinazie en fijngesneden bosui door

11.              Leg dit in een strook in het midden van de visfilets

12.              Rol de vis in het plasticfolie strak op, als een snoepje, tot een gelijkmatige rol en knoop 1 uiteinde vast

13.              Druk aan de andere kant het lucht eruit en knoop ook daar het plasticfolie vast

14.              Stoom in de tussentijd de groene asperges in 8 tot 10 minuten

15.              Stoom de vis rouleau daarna voor 15 tot 20 minuten egaal gaar op 80°C stoom

16.              Maak ondertussen de saus

17.              Snipper het sjalotje en fruit dit vervolgens samen met de kappertjes licht aan in wat olie

18.              Voeg de room en crème fraîche toe en breng 1 keer aan de kook

19.              Breng op smaak met peper en zout.

20.              Verwijder voorzichtig het plasticfolie van de vis rouleau en snij deze in gelijke stukjes

21.              Serveer met de asperges en overgiet met de saus

atag-be