Duur 75 minuten inclusief 1 uur marineren.
16 grote gamba’s easy peel maat 13/15
Voor de marinade:
1 mango in blokjes gesneden
1 el vissaus
2 el limoensap
100 gr verse gember in blokjes
2 stengels citroengras
1 handje verse koriander
½ lente ui
voor de garnering:
2 limoenen
½ lente ui
½ rode peper in ringetjes gesneden
paar takjes verse koriander
Werkwijze:
Stap 1:
Controleer of de gamba’s goed schoon zijn en doe deze vervolgens in een grote mengkom.
Stap 2:
Voor de marinade pureer je in een grote maatbeker de rode peper ( met of zonder zaad ), de verse gember, de mango, vissaus en het limoensap met een staafmixer.
Stap 3:
Hak het citroengras in stukken van +/- 10 cm en snij de ½ lente ui in stukken van 2 cm en snij de verse koriander fijn. Voeg dit bij de gamba’s in de mengkom.
Stap 4:
Voeg vervolgens de marinade van mango toe aan de gamba’s in de kom en meng deze goed door. Zet de gamba’s voor minimaal 1 uur in de koelkast zodat deze de smaak van de marinade goed kunnen overnemen.
Stap 5:
Vul het waterreservoir met vers water en verwarm de combi stoomoven voor op stand: stoom lage temperatuur 70 C°.
Stap 6:
Stap 7:
Wanneer de combi stoomoven op temperatuur is gaar je de gamba’s gedurende 18 tot 20 minuten op stand: stoom lage temperatuur 70 C°.
Stap 8:
Voor een heerlijk BBQ aroma gril je de gamba’s nog even op een hete houtskool BBQ.
Stap 9:
Garneer de gamba’s af met partjes limoen, een paar takjes verse koriander en dunne ringetjes rode peper en lente ui.