Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Lamsrack met gestoomde aardappels en bospenen

Bereidingstijd: 30 minuten

Door vlees te bereiden met de culisensor (een kernthermometer) hoeft u alleen maar de temperatuur in de gaten te houden. Eigenlijk zelfs dat niet, want op de oven kunt u de gewenste temperatuur instellen. U hoeft het vlees alleen nog maar uit de oven te halen. Makkelijk toch! Vervolgens even braden in de pan voor een prachtig kleurtje. Serveer met gestoomde aardappels en bospeen en u zet een chefwaardig gerecht op tafel.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 2 lamsracks
  • 12 middelgrote bospenen
  • 400 gr vastkokende aardappels met schil
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 5 gr verse tijm
  • 3 gr verse rozemarijn
  • 2 eetlepels kruim van gebrande amandel
  • Peper en zout naar smaak

 

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op stand hetelucht 120°C.
  2. Gaar de lamsrack in de oven tot een kerntemperatuur van 51°C.
  3. Wanneer de lamsrack de juiste kerntemperatuur heeft bereikt haal je deze uit de oven en verwarm je de oven voor op stand 100% stoom 100°C.
  4. Maak de bospenen schoon en was de aardappels.
  5. Stoom deze in 16 tot 20 minuten gaar op 100°C en 100% stoom in de oven.
  6. Braad de lamsrack om en om bruin in een bakpan.
  7. Haal de lamsrack uit de pan en blus de pan af met het sinaasappelsap.
  8. Voeg nu de appelstroop en de kruiden toe aan het ingekookte sinaasappelsap en roer dit goed door.
  9. Bak in een pan met een klontje boter op middel hoog vuur de worteltjes tot ze licht bruin zijn.
  10. Breng de lamsrack op smaak met peper en zout en haal deze door de kruim van gebrande amandel.
  11. Serveer de lamsrack op de wortel en aardappel, garneer af met de reductie van het sinaasappelsap

 

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

atag-be