Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Asperges en ei uit de stoomoven met een boterjus van eekhoorntjesbrood

Bereidingstijd - 30 minuten

Op veler verzoek, het recept uit ATAG’s online kookinspiratie van woensdag 3 juni. Door asperges te bereiden in de combi-stoomoven behouden ze hun heerlijke smaak en structuur. De boterjus en een gekookt ei maakt dit recept om te smullen!

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 20 verse geschilde verse asperges
  •   4 verse eieren (M)
  • 100 gr ongezouten roomboter
  •  1 gesnipperde rode ui
  • 2 el gedroogde eekhoorntjesbrood
  • 3 blaadjes verse salie
  • Verse bieslook voor garnering

Werkwijze:

  1. Plaats de dichte stoomschaal op het onderste inschuifniveau van de combi-stoomoven en verwarm de combi-stoomoven voor op stand stoom 100°C.
  2. Verdeel de asperges over de geperforeerde stoomschaal.
  3. Wanneer de combi-stoomoven op temperatuur is, kan de geperforeerde stoomschaal met de asperges in de oven. Bij voorkeur in het midden van de combi-stoomoven.
  4. Gaar de asperges in 18 tot 22 minuten.
  5. Zet een kookwekker zodat de eieren de laatste 9 tot 12 minuten mee kunnen garen in de combi-stoomoven.
  6. Smelt ondertussen in een pan de boter. Niet te hoog op temperatuur, zorg dat de boter niet gaat verkleuren.
  7. Voeg hierbij de salie, de gesnipperde rode ui en het gedroogde eekhoorntjesbrood.
  8. Laat dit enkele minuten op lage temperatuur staan zodat alle smaken vrijkomen.
  9. Wanneer de asperges en de eieren gaar zijn, laat u de eieren schrikken in koud water.
  10. Leg de asperges op een voorverwarmd bord. Leg hierop een gepeld en gehalveerd ei.
  11. Verdeel de boterjus van eekhoorntjesbrood over da asperges, garneer af met de bieslook.

Eet smakelijk!

Tip! Bij dit gerecht kan kunnen prima aardappels mee garen zodat het een volledige maaltijd is. Stoom hiervoor de aardappels 18 tot 22 minuten mee in de combi-stoomoven

atag-be