Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Maïskip op een salade van gestoomde paprika en spinazie met een dressing van munt

Bereidingstijd - 30 minuten
 
Een warme salade is de perfecte middenweg voor de koudere zomerdagen in ons onvoorspelbare kikkerland. De maïskipfilets geven dit gerecht een leuke twist. Het merendeel van de voeding van de maïskip bestaat voornamelijk uit maïs, hierdoor kleuren de huid en het vlees geel. Door de kipfilet te bereiden in de combi-stoomoven met de culisensor wordt het vlees perfect gaar. Kipfilet heeft namelijk snel de neiging om uit te drogen, zo blijft het vlees heerlijk mals en sappig.
 
Benodigdheden voor 4 personen:
4 maïskipfilets van 150 gr
2 rode paprika’s
2 gele paprika’s
4 handjes verse bladspinazie
4 handjes mosterdsla of rucola 
4 handjes ongezouten noten
1 dl verse kwark
4 blaadjes verse munt
Peper en zout naar smaak
 
Werkwijze:
1. Schuif de dichte stoomschaal op het onderste niveau in de combi-stoomoven.
2. Verwarm de oven voor op stand lage temperatuur stomen 80°C.
3. Leg de maïskipfilets op de geperforeerde stoomschaal.
4. Steek de culisensor in één van de kipfilets en zet de perforeerde schaal in de oven.
5. Stel de oven in op een kerntemperatuur van 68°C. Mocht u geen culisensor hebben, gaar dan de kipfilets in 15 tot 20 minuten.
6. Snij ondertussen de paprika in dunne reepjes, was de sla en de spinazie.
7. Snijd de blaadjes munt ragfijn en meng deze door de verse kwark. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
8. Wanneer de maïskipfilets gaar zijn hebben kunnen deze uit de oven. Dep deze even droog met keukenpapier.
9. Verwarm de oven voor op stand stoom 100°C.
10. Verdeel de gesneden paprika over de geperforeerde schaal en stoom deze 8 tot 10 minuten in de combi-stoomoven.
11. Stoom de laatste 4 tot 6 minuten de spinazie mee. Zet hiervoor een wekker. 
12. Gebruik deze tijd voor het bruin bakken van de kipfilet. Doe dit in een pan op middel/hoge temperatuur met voldoende boter. 
13. Breng de kipfilet op smaak met peper en zout.
14. Wanneer de groentes klaar zijn, legt u deze op een voorverwarmd bord. Snij de kipfilet en leg deze op de groentes.
15. Garneer af met de kwarkdressing en de nootjes.
 
Eet smakelijk!
 

Multifunctionele ovens

ATAG heeft een optimale oven voor elke kok. Van multifunctionele 3-in-1 oven tot stoomoven, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bekijk ons volledige assortiment voor een oven die bij u past.

Bekjk de ovens

atag-be