Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Risotto met boschampignons en truffel

Een gerechtje hoeft niet steeds ingewikkeld te zijn in bereiding om lekker te smaken, dat bewijst onze sterrenchef Gilles Melchior. Onze chef presenteert u een alternatieve manier om risotto klaar te maken, zonder daarbij veel tijd te verliezen. De smeuïge risotto samen met smaakmakende ingrediënten zoals boschampignons en truffel, brengen zowel u als mij in de zevende hemel. Pas op, dit gerecht is een écht (smaak)bommetje, wij zijn niet verantwoordelijk voor extra kilootjes! Bekijk het filmpje, volg onderstaand recept en kook als een échte chef.
 

Risotto -  Boschampignons – Wintertruffel

Ingrediënten
Risottorijst, parmezaanse kaas, boter, truffel, boschampignons

Risotto
-Plaats een dunne laag rijst in een ovenschaal en voeg dubbel zoveel kippenbouillon toe
-Gaar de rijst in de voorverwarmde stoomoven gedurende 18 minuten op een temperatuur van 100°.
-Maak de boschampignons proper en bak ze in boter met sjalot en look.
-Blus met witte wijn en voeg peper en zout toe.
-Voeg de rijst toe en werk af met geraspte parmezaan, een klontje boter en eventueel nog een scheutje kippenbouillon voor de smeuïgheid.
-Voeg eventueel ook een beetje citroensap toe voor de frisheid.

Jus boschampignons
-Bak de champignons met sjalot en look in olijfolie.
-Voeg een scheutje coqnac en bruine fond toe.
-Laat zachtjes koken en mix de jus..

 Afwerking 
-Schik de jus boschampignons en gebakken champignons op de risotto.
-Werk af met geraspte truffel.

Eet smakelijk!
 

risotto-boschampignons-truffel | atag-be