Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Meerfase koken

Meerfase koken is de mogelijkheid om tot 3 ovenfuncties achter elkaar door te laten lopen zonder dat de oven tussendoor opnieuw moet worden ingesteld. Met deze functie is voor sommige gerechten mogelijk om het garingsproces te versneller, maar het geeft bovenal een nieuwe dimensie aan een gerecht. 
 
 
 

Het proces

Bij meerfase koken wordt het kookproces veel meer uit elkaar gehaald of juist processen gecombineerd. Normaal gaart en bruineert u een product in 1 proces, oftewel 1 temperatuur voor een vaste tijd. Bij meerfase koken kunt u het garen en het bruineren los van elkaar laten plaatsvinden. Vaak is garen op een lagere temperatuur beter voor het product. De 1e fase is op lage temperatuur garen, bijvoorbeeld 160°C in plaats van 180°C. De 2e fase is het bruineren doormiddel van de grote grill kort op 230°C.

De fases

Hoe meer functies er op de oven zitten (magnetron, stoom, combi-stoom of combi-magnetron) hoe meer er uit de meerfase functie te halen is. Het is mogelijk om bij een combi-stoomoven rauw gistdeeg in de oven laten rijzen, in de 2e fase het gerezen deeg af te bakken en eventueel in een 3e fase de grote grill aan te zetten voor een heerlijk bruin korstje. Bij een 3-in-1 oven is het mogelijk om in de 1e fase bijvoorbeeld een product te stomen, zodat in de 2e fase, door de toevoeging van vocht, de magnetronfunctie nog efficiënter werkt. Houdt hierbij wel een logische volgorde aan. Werk bijvoorbeeld in stijgende temperatuur. Als u in de 1e fase vocht (stoom) toevoegt kan de 2e fase niet direct beginnen met drogen of uitdrogen.

De oven instellen: MAGNA

De optie meerfase koken bevindt zich onder het ‘+ symbool’. Ga bij de MAGNA oven in het beginscherm direct naar het ‘+ symbool’. Kies daar voor de optie meerfase koken. U ziet nu stap 1 t/m 3. Elke stap kunt nu instellen.

De oven instellen: MATRIX

De optie meerfase koken bevindt zich onder het ‘+ symbool’. Bij de MATRIX oven selecteert u eerst de 1e fase, zoals bij het starten van een enkel proces. In plaats van het indrukken van het vinkje om het proces te starten, drukt u op het ‘+ symbool’. Er verschijnen nu verschillende opties. Draai aan de rechter knop om de optie meerfase te selecteren. Druk nu op het vinkje. U ziet nu stap 1 t/m 3. Elke stap kunt u nu instellen. Na het instellen van de verschillende stappen drukt u op het kruisje. Het scherm met fase 1 is weer zichtbaar. In de rechterbovenhoek staat het cijfer 1, 2 en/of 3. Druk tot slot op het vinkje op het programma te starten.

In de praktijk

Bent u in het bezit van een combi-stoomoven oven of 3-in-1 oven? Dan vindt u op onze receptenpagina veel heerlijke recepten die op maat zijn gemaakt voor ATAG-apparatuur. Met behulp van deze recepten leert u de verschillende functies gebruiken. De functie meerfase koken kunt u toepassen bij de vers gemaakte 4 kazen pizza.

Naar het recept

De perfecte oven voor iedere keuken

ATAG heeft de perfecte oven voor iedere keuken. Of u graag experimenteert met nieuwe bereidingen, graag snel en gezond kookt of liever een mooie oven heeft die álles kan. Wanneer u niet kunt kiezen of over weinig ruimte beschikt is de 3-in-1 oven de perfecte alleskunner.

Bekijk alle ovens

Kooktechnieken: meerfase koken | atag-be