Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Paasbrood

Duur: 2,5 uur 
Bereiding: redelijk eenvoudig
 
Deeg:
-250 gr patent bloem
        -6 gram zout
        -10 gr suiker
        -10 gr droge gist
        -175 ml melk
        -30 gr ongezouten boter
 
Deegvulling:
-rasp van ½ citroen 
-rasp van ½ sinaasappel
-100 gr krenten
-100 gr rozijnen
-100 gr gekonfijte vluchtjes
Spijs:
-150 gr kristalsuiker
-150 gr amandelpoeder
-1 heel ei
 

Werkwijze:
1. Verwarm de melk tot handwarm en voeg hierbij de gist, suiker en boter. Laat dit even staan zodat de gist zich kan ontwikkelen;
2. Meng het melkmengsel met de bloem en kneed dit zeker 10 minuten door;
3. Laat het deeg 15 minuten rusten;
4. Voeg nu de vulling toe aan het deeg en kneed dit nogmaals goed door.
5. Bol het deeg op en laat het deeg 30 minuten rijzen in de combi-stoomoven op het automatische brooddeeg rijs programma;
6. Maak ondertussen het spijs door alle ingrediënten in een keukenmachine goed te mengen;
7. Rol het deeg uit tot een lange brede strook, bedek deze in het midden over de lengte met het spijs.
8. Sluit het deeg tot een lange rol (een dik stokbrood) en leg deze op een met bakpapier belegt bakblik;
9. Laat dit nogmaals 30 minuten rijzen in de combi-stoomoven op de automatische rijsstand;
10. Verwarm de oven vervolgens voor op stand: combi-stoom niveau 1, 160C°;
11. Bak het brood gedurende 40 tot 50 minuten gaar.

Eet smakelijk!

 
 
 
 
 

   

 
 

Brunch-paasbrood | atag-be