Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Pompoen Risotto

uit de Stoomoven

Ingrediënten voor 4 personen:

  • +- 600 gram pompoen hokkaido
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  •  Zout
  • 1 teen knoflook
  • 300 gram risottorijst
  • 180 ml Italiaanse droge witte wijn
  •  800 ml groente bouillon
  • 5 takjes salie waarvan 4 blaadjes fijngesneden
  • 200 gram mascarpone
  • 100 gram zwarte olijven
  • Parmezaan
  • Peper
  • Zwarte peper
  • Extra vierge olijfolie

Benodigdheden:

  • Combistoom oven
  • Dichte schaal
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Gaatjes schaal
  • Rvs kookpan van 3-4 liter
  • Spatel
  • Koekenpan
  • Keukentang

Bereiding:

1. Zet de stoomoven aan op 100 graden stoom. En zet onderin de dichte schaal. In dien je een 2de oven hebt in je keuken dan kun je er voor kiezen om de pompoen blokjes eerst te grillen op de bakplaat met een beetje olie en zout voor 15 minuten op 220 graden grote grill. Zo krijg je een klein beetje karamel/rooster smaak.

2. Allereerst snijd je de pompoen in gelijke blokjes van maximaal 2 cm bij 2 cm. Deze blokjes stoom je eerst 10 minuten in de stoom oven zodat ze straks niet te hard zijn tijdens het garen in de risotto. Laat de stoom oven op 100 graden aan staan.

3. Snijd daarna de rode ui in halve ringen. Verwarm de olijfolie in de kookpan en fruit de ui aan. Voeg een snuf zout toe tijdens het aanfruiten. Snijd de knoflook in plakjes en fruit mee. Voeg de risotto toe en verwarm al roerend de rijst korrels.

4. Blus het geheel af met de wijn en laat deze verdampen. Voeg dan de pompoenblokjes toe en de groente bouillon. Roer alles nog 1 keer goed door en doe de pan volledig in de stoomoven. Je kunt de pan onderin op de dichte schaal zetten. Stoom de risotto 25 tot 30 minuten afhankelijk van hoe zacht je de risotto korrel wilt hebben.

5. Ondertussen kun je de krokante salie maken door een koekenpan te verwarmen met 5 eetlepels olijfolie. Check of de olie heet genoeg is door je hand nat te maken onder de kraan en kort even wat druppels water in de pan laat vallen. Spetters de olie dan kun je direct de blaadjes in de pan doen en aan beide kanten bakken totdat ze zijn uit gebruist. Haal uit de pan en leg op een keukenpapiertje. Bestrooi licht met zout.

6. Voeg de laatste 10 minuten van het garingsprocess de fijngesneden salie, mascarpone en olijven toe. Je kunt hiervoor dus een tussentijdse wekker zetten. Als de risotto naar wens is haal je de pan uit de stoom oven. Voeg parmezaan naar wens toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer, besprenkel met extra vierge olijfolie en optioneel zwarte peper. Leg de gebakken salie blaadjes op de risotto en geniet.

EET SMAKELIJK!

atag-be