Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Aardbeien Macarons

Duur: 2 uur

Bereiding: dit is een moeilijk recept.

Macarons zijn prima in te vriezen, daarom een receptuur voor 30 macarons.

Benodigdheden:

• 200 gr amandelmeel
• 200 gr poedersuiker
• 90 gr + 60 gr eiwit
• rode kleurstof in poedervorm
• 55 gr water • 200 gr kristalsuiker
• snufje zout

Voor de vulling:

• 100 gr aardbeien
• 50 gr kristalsuiker
• 100 gr ongezouten roomboter
• 50 gr poedersuiker

Werkwijze:

1. Meng het amandelmeel met 200 gr poedersuiker. Voeg hierbij de kleurstof en meng dit goed door. Gebruik je vloeibare kleurstof, dan voeg je deze straks bij het opgeklopte eiwit;
2. Kook in een steelpannetje 55 gr water met 200 gr kristalsuiker tot 118C°;
3. Klop ondertussen in de keukenmachine 60 gr eiwit met een snufje zout luchtig. Zorg dat je het eiwit niet te ver doorklopt;
4. Wanneer de watermassa 118C° is voeg je deze al kloppend bij het eiwit. Klopt dit koud tot handwarm (werk je met vloeibare kleurstof dan kan je deze nu toevoegen);
5. Spatel met de hand eerst 1/3 van het eiwitschuim door de amandelmassa, daarna pas de rest. Zorg ervoor dat je altijd de lichtste massa door de zwaarste massa spatelt;
6. Vul een spuitzak met het beslag en spuit rondjes van ongeveer 3 cm op een met bakpapier bekleed bakblik; Laat vervolgens de macarons drogen zodat de bovenkanten niet meer aan je vinger blijven plakken. Let op! Dit kan wel 1 uur duren.
7. Verwarm de oven voor op stand: onder warmte met ventilator 150C°;
8. Bak de macarons in 12-16 minuten. Wanneer je ze voorzichtig van het bakpapier kan optillen zijn ze goed. Laat ze afkoelen op het bakpapier.

De vulling:

1. Kook de aardbeien samen met het suiker en pureer deze met een staafmixer. Laat deze massa vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur;
2. Laat de boter op kamertemperatuur komen en klop deze samen met de poedersuiker tot een luchtige massa. Gebruik hiervoor een mixer;
3. Spatel rustig en beetje bij beetje de aardbeienmassa door de opgeklopte boter. Zorg er voor dat alles op kamertemperatuur is. Anders kan het gaan schiften (te koud) of smelten (te warm);
4. Doe de massa in een spuitzak;
5. Spuit vervolgens een toefje op de ene macaron en dek deze af met een macaron van het zelfde formaat.
6. Garneer de macarons eventueel met witte chocolade en decoratie.

Eet smakelijk!

atag-be