Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Cake uit de combi-stoomoven

Bereidingstijd - 60 minuten

De klassieke cake, maar dan uit de combi-stoomoven. Door het toevoegen van stoom wordt dit een heerlijke ‘natte’ cake zoals oma die vroeger maakte. De stoom zorgt er daarnaast voor dat de eieren mooi gaan rijzen, eigenlijk souffleren, waardoor de cake ook luchtig wordt.

Benodigdheden:

• 200 gr zelfrijzend bakmeel

• 200 gr ongezouten boter (kamertemperatuur)

• 200 gr kristal suiker (wil je de cake minder zoet? 180 gr is ook voldoende)

• 4 eieren maat L (kamertemperatuur)

• 2 theelepels vanille extract

• Snufje zout

• Klontje ongezouten boter om het blik in te vetten

 

Werkwijze:

1. Verwarm de oven voor op 165°C combi-stoomstand 2.

2. Vet de binnenkant van het bakblik in met een klontje boter.

3. Klop de boter met het suiker gedurende 5 minuten luchtig met een handmixer of keukenmixer.

4. Voeg het vanille extract en het snufje zout toe.

5. Klop nog 2 minuten door.

6. Voeg het zelfrijzend bakmeel en de eieren toe.

7. Klop nog 3 minuten op middel/hoge snelheid door.

8. Vul het bakblik tot net over de helft met het beslag.

9. Plaats het bakblik op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven.

10. Bak de cake in 35 minuten gaar.

11. Controleer de gaarheid na 35 minuten d.m.v. een satéprikker of gebruik de culisensor (prik in het midden van de cake en haal de prikker er weer uit, als er deeg aan de prikker blijft hangen dan is de cake nog niet gaar).

12. Als de cake gaar is haalt u deze uit de oven en laat de cake in het blik afkoelen tot handwarm.

13. Stort daarna de cake voorzichtig op een rooster en laat de cake verder afkoelen.

Tip! Aan dit basis recept kunt u allerlei smaken toevoegen. Krenten, citroenrasp of specerijen. Let wel op bij het toevoegen van vloeistof of natte producten. Dit beïnvloed het kookproces. Met dit recept is het ook mogelijk om cupcakes te maken, hanteer hiervoor 20 minuten baktijd. En voor kleine petit fours 14 minuten.

Eet smakelijk!

atag-be