Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Zalm met spinazie en in bietensap gegaarde parelcouscous

Bereidingstijd - 40 minuten.
 
De combi-stoomoven of 3-in-1 oven is uitermate geschikt voor de bereiding van vis, of in dit geval zalm. Door het gebruik van stoom droogt de zalm niet uit en wordt de zalm perfect gaar en mals. Het voordeel van spinazie stomen is dat het mooi zacht wordt en geen moes. Het bietensap en sinaasappelsap geven de parelcouscous een heerlijke smaak maar ook een mooi kleurtje. Een kleurrijk spektakel op een bord!
 
Benodigheden:

4 filet van de zalm met huid
150 gr parelcouscous
2 dl rode bietensap
2 dl sinaasappelsap
4 volle handen verse bladspinazie
2 eigelen
4 eetlepels dragon azijn
scheut zachte olijfolie
scheutje olie om in te bakken (druivenpit of rijstolie)
20 gr ongezouten roomboter
2 eetlepels sinaasappelrasp
Peper en zout
Verse kruiden voor de garnering (citroenmelisse, citroenverbena, bieslook)
 
Werkwijze:

1. Verwarm de combi-stoomoven voor op stand stoom 55°C.
2. Leg de zalm met de huid naar boven op de geperforeerde stoomschaal.
3. Stoom de zalm in 15 tot 18 minuten tot deze zacht gegaard is.
4. Verwarm nu de combi-stoomoven voor op stand stoom 100°C.
5. Voeg de parelcouscous met het bietensap en de sinaasappelsap in een dichte hittebestendige ovenschaal zodat de couscous onder de vloeistof komt. Is dit niet het geval, gebruik dan een schaal met minder oppervlakte.
6. Stoom de couscous in 15 tot 20 minuten gaar. 
7. Verdeel de spinazie over de geperforeerde stoomschaal en stoom deze de laatste 4 tot 6 minuten mee.
8. Wanneer de spinazie de oven ingaat, bak in een koekenpan met een scheutje olie de huid van de zalm krokant op middel/ hoge temperatuur.
9. Nu is het ook tijd om de Hollandaise te maken: voeg in een steelpan de eigelen, de dragon azijn en 1 eetlepel sinaasappelrasp. Op inductie kan dit direct met een pan op de kookplaat, doe dit bij gas d.m.v. au bin marie. Onder voortdurend kloppen, met de garde, gaar je het eigeel. Wanneer het eigeel een dikke zalf is geworden voegt u de roomboter toe. Zet nu de hitte bron uit, anders gaat de boter te ver smelten.
10. Wanneer de couscous en spinazie klaar zijn voeg de olijfolie bij de couscous en spatel deze goed door. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
11. Maak tot slot het bord op. Garneer het gerecht af met de overgebleven rasp en de verse kruiden.
 
Eet smakelijk!
 
Combi-stoomovens

ATAG heeft een optimale combi-stoomoven voor elke kok. Wanneer u niet kunt kiezen of over weinig ruimte beschikt is de 3-in-1 oven de perfecte alleskunner. En met onze verschillende design-lijnen en kleuren zit er altijd een combi-stoomoven bij die bij uw wensen aansluit.

Bekijk de combi-stoomovens

atag-be