Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Platbrood met pompoenpitten

Bereidingstijd - 60 minuten (voorbereiden 10 minuten, rijzen 30 minuten en afbakken 20 minuten)

Het automatische programma brood afbakken op de ATAG combi-stoomoven of 3-in-1 oven, beschikt over verschillende methodes om brood af te bakken. Het menu laat precies zien wat u moet doen én hoe u het moet doen. De intensiteit van het bakken is in te stellen, dus u kunt kiezen voor een lichte verkleuring van de korst of een juist een mooie bruine korst.

Benodigdheden:

• 450 gr bloem
• 2,5 dl lauw/warm water
• 4 gr droge gist
• 20 gr ongezouten boter
• Olijfolie
• Zout naar smaak
• Pompoenpitten

Werkwijze

1. Meng het water met de gist en laat dit even staan.

2. Meng ondertussen de boter met de bloem, houd wat bloem achter om straks het deeg goed te kunnen kneden.

3. Voeg nu het gistmengsel toe.

4. Kneed dit gedurende 5 minuten goed door, voeg eventueel water of bloem toe wanneer het deeg te droog of te nat is.

5. Verwarm de oven voor op het automatische programma voor ‘deeg rijzen’.

6. Bol het deeg op en leg het in een dichte hittebestendige schaal.

7. Zet het deeg in de oven en start het automatische programma voor ‘deeg rijzen’.

8. Wanneer het deeg is gerezen, haalt u het uit de oven en kneedt u het goed door. Voeg nu ook het zout toe.

9. Bepaal nu de vorm van het brood. En leg het op een met bakpapier beklede ovenrooster.

10. Druk de pompoenpitten in de bovenkant van het deeg.

11. Wilt u een fijn brood hebben dan kunt u nu het deeg afbakken. Wilt u een luchtiger brood dan kunt u het deeg onder een natte doek in de warme oven nog 1 á 2 uur verder laten rijzen.

12. Verwarm de oven voor op stand onder/bovenwarmte 220°C.

13. Plaats het ovenrooster met het deeg in de oven.

14. Kies een het juiste automatisch programma voor het afbakken van brood en bepaal de intensiteit. Hoe hoger de intensiteit, des te langer het bakproces.

15. Kwast tot slot het brood nog in met wat olijfolie.

Eet smakelijk!

recept platbrood | atag-be