Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Smaakvolle couscous

uit de ATAG combi-stoomoven

Couscous is een populaire Noord-Afrikaanse graansoort die op verschillende manier te bereiden is. Wist je dat de korrel veel luchtiger blijft en niet aan elkaar plakt bij bereiding in de combi-stoomoven? Voor Foodies magazine bereiden chef Willem & chef kok Tim een smaakvolle couscous in de ATAG combi-stoomoven.

Wellen of stomen?

Traditioneel wordt couscous geweld en niet gestoomd. Maar couscous is ook zeer geschikt om te stomen in een stoomoven. Zo worden de korrels groter en luchtiger en plakken de korrels niet meer aan elkaar. Een ander voordeel is dat je in de combi-stoomoven de couscous samen met smaakmakers kan stomen. Hierdoor vermengen de smaken zich met elkaar in de oven en wordt de couscous nog smaakvoller.

Couscous stomen in 2 stappen

Moeilijk is het stomen van couscous niet, maar het vergt wat tijd. Zo voorkom je dat je aan het einde toch een plakkende korrel hebt. Stoom de couscous eerst 10 minuten in de oven, totdat de korrels halfgaar zijn. Roer vervolgens alles met een vork los en laat het geheel een minuut of 5 afkoelen. Hierna herhaal je het stomen nog een keer en stoom je de couscous voor ongeveer 10 minuten beetgaar.

ATAG combi-stoomoven

Met een ATAG combi-stoomoven kan het: lekker en gezond koken. In een apparaat de voordelen van de stoomoven zonder dat je de voordelen van een gewone oven moet missen. Door het gebruik van stoom blijven vitamines, mineralen, smaak en textuur beter behouden. In een stoomoven van ATAG stoom je op 100°C vlees, vis en groenten maar kan je ook op lage temperatuur sous vide garen. En wist je dat je zelfs brooddeeg kan laten rijzen in de stoomoven?

Ontdek onze collectie

Het recept voor een smaakvolle couscous

Foodies chef Willem & ATAG chef kok Tim maken een heerlijke couscous salade. De abrikozen, olijfolie peper en zout worden al aan de couscous toegevoegd zodat in de stoomoven de smaken zich al met elkaar vermengen. Zo hoeven de chefs de couscous na het stomen alleen nog maar af te garneren met feta, tomaat en verse kruiden. Dit gerecht thuis ook maken?

Foto: Willem van Santen

Bekijk het recept

Niets missen?

Meld je dan aan voor de ATAG nieuwsbrief en ontvang elke maand tips, recepten en nog veel meer om de chef in jezelf te ontdekken.

Aanmelden

atag-be