Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

ATAG’s online kookinspiratie met chef-kok Tim, van woensdag 10 juni 16.30 uur

Tim geeft in deze sessie uitleg over stomen op lage temperatuur, stomen op 100°C en de culisensor. Dit doet hij aan de hand van het recept voor maïskip op een salade van gestoomde paprika en spinazie met een dressing van munt. Bekijk hieronder de sessie terug. De vragen die zijn gesteld tijdens de sessie zijn onder het filmpje terug te vinden, inclusief de antwoorden.

 

 

Vraag & antwoord

Bij het voorverwarmen van de combi-stoomoven vul ik het waterreservoir met water. Zodra de stoomoven op temperatuur is, hoor je het waterreservoir lopen. Waarom is dat? En moet ik dan opnieuw vers water in het reservoir doen als ik het gerecht in de stoomoven gaat?

Het geratel wat je dan hoort is geeft aan dat het water op temperatuur is en deze warmte afgeeft aan de oven. Nieuw water toevoegen is niet nodig. Je moet enkel nieuw water toevoegen als de oven dit seintje geeft (in tekst en geluid).

Gebruik je bij stomen altijd de gaatjes bakplaat?

Bij stomen gebruik je altijd de geperforeerde bakplaat met de gaatjes in combinatie met de dichte bakplaat. Je legt de te stomen ingrediënten, bijvoorbeeld groente, vlees of vis op de geperforeerde bakplaat en zet de dichte bakplaat eronder om het vocht op de vangen.

Wanneer stoom je iets op 80 graden en wanneer op 100 graden?

Dit is afhankelijk van het product en de gewenste bereiding. Echter op de website van ATAG atag.nl staat een overzicht van de verschillende stoomtijden en temperatuur.

 

online-kook-inspiratie-10 juni | atag-be