Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Dag iedereen, 

Ik weet het, het is hartje winter, het is koud en ik stel je een taart met frambozen en limoen voor. Wat een zot idee ! Maar mijn dochter Zoé vraagt er al weken naar en als Zoé iets wil dan krijgt Zoé het (maar gelukkig niet altijd) . Welke mama zou ik zijn als ik haar dit pleziertje niet gun terwijl ik haast elke dag wel taart maak. Ja, ik geef toe. Ik ben dus gezwicht. 

En zeg nu zelf , een fris stukje frambozentaart na een stevige portie winterkost gaat er toch beter in dan een groot stuk chocoladetaart. 

Het recept is simpel en alles wat eenvoudig is, is handig, niet ? 

Ik heb altijd al gedroomd van een taart met  ‘de perfecte cuisson’. Tot voor kort, dacht ik dat geen enkele oven in staat zou zijn om dit mirakel uit te voeren. Maar sinds ik de capaciteiten van mijn ATAG-oven ontdek heb, moet ik mijn mening grondig herzien. 

Nee, grapje ! Mijn oven heeft geen magische krachten  maar hij is gewoon goed voorzien van functies waarmee je heel veel kan doen. Bovendien zijn de graden die hij aangeeft ook heel precies en heb ik altijd uniforme bakresultaten. Het bewijs kan je met je eigen ogen zien op de deze foto (en ik zweer je dat de foto niet getrukeerd is. Ik vind dit gewoon ongelooflijk ! 

Vaak vragen lezers mij advies over wat ik een goede oven vind, ik hoop dat het delen van mijn ervaring over deze fantastische ovens waar ik 1OO% overtuigd ben voor zich spreekt ! 

Ingrediënten

Hoeveelheid : een taart van 20cm
Voor het zanddeeg:
• 180g bloem
• 70g bloemsuiker
• 90g boter
• 30g ei
• 25g amandelpoeder
• 1 snuifje fleur de sel
• ½ kl vanillepoeder

Voor de mascarponeroom met limoen:
• 150g volle room
• 100g mascarpone
• 45g bloemsuiker
• De zeste van een ½ limoen

Voor de afwerking :
• 400g verse frambozen
• 4 el frambozenconfituur

Bereiding

Voor het zanddeeg:
• Verwarm de oven voor op 170°C, kies voor hetelucht
• Meng in een kom de bloem, de bloemsuiker, het amandelpoeder en boter tot je een korrelige deeg bekomt
• Voeg het ei toe en maak er een stevige bal van
• Sla het deeg plat tussen 2 vellen bakpapier tot een dikte van 2 à 3 mm
• Boter de bakvorm in en vul het met het zanddeeg
• Doorprik het deeg met een vork
• Zet het enkele minuten in de diepvriezer
• Bak het 25 minuten in de oven
• Haal uit de oven en laat afkoelen

Voor de mascarponeroom met limoen:
• Doe de mascarpone in een mengkom
• Voeg de room, de vanille, het bloemsuiker en klop tot een stevige crème
• Voeg de limoenzeste toe en meng goed

Afwerking en Tips&Tricks

De afwerking
• Snij de frambozen in 2
• Bestrijk de taartbodem met de frambozenconfituur
• Verdeel met een spatel de mascarponecreme over de taart
• Verdeel de frambozen over de taart

Tips & Tricks
• Je kan naar eigen smaak en goesting de slagroom op smaak brengen met vanille, pistache,...
• Het deeg kan je makkelijk op voorhand maken en de dag nadien bakken

atag-be