Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Bananenbrood recept

Melanie Mayne

Wat smaakt er hartje winter beter van een stukje sappige cake. Deze keer heb ik mijn inspiratie aan de andere kant van de oceaan gezocht. Banana Bread is daar namelijk razend populair. Deze lekkernij stamt uit de woelige jaren ’30, een tijd waarin het economisch minder ging. Niets werd weggegooid en overrijpe bananen vonden hun weg in een heerlijke cake.

Genoeg verhaaltjes verteld, je weet nu wat je met een overschotje van bananen moet doen. Banana bread is ultrazacht en eerder cake dan brood. Deze lekkernij is rijk aan vezels, bevat weinig suiker en daarom ideaal als ontbijt. Je kan bovendien oneindig veel met het recept variëren. Voeg kruiden, chocolade of gedroogd fruit toe en je hebt in enkele minuten een totaal andere creatie.

Mijn ATAG MAGNA-oven maakt het bovendien nog geweldiger. Ik heb nog nooit een cake zo mooi zien rijzen.  Door tijdens het bakken stoom toe te voegen heb je echt een verbluffend resultaat: heerlijk zacht van binnen en een mooi korstje langs de buitenkant. Zalig toch!

Ingrediënten

• 75 g gesmolten boter
• 125 g ahornsiroop / esdoornsiroop
• 1 ei
• 3 rijpe bananen
• 2 el melk
• 300 g tarwebloem
• 1 kl (koffielepel) bicarbonaat
• 1/2 kl droge gist
• 75 g noten
• 1 el suiker

Werkwijze en handige tips

• Verwarm de ATAG-oven voor op 180°C.
• Kies voor hetelucht (met een toevoeging van stoom).
• Maal de noten grof.
• Meng de gesmolten boter met de ahornsiroop.
• Schil de bananen en plet ze onder de gemalen noten. Zorg er wel voor dat je nog grote stukken overhoudt.
• Voeg nadien het ei en de melk toe en meng goed.
• Meng in een andere kom de bloem met het bicarbonaat en de gist.
• Voeg de noten en de bloem bij het ei-banaan mengsel en meng tot een homogeen mengsel.
• Boter een cakevorm (bij voorkeur van 20 cm) in en giet er het deeg in.
• Plaats de cakevorm 40 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag de temparatuur tot 160°C en bak nog 10 minuten na.
• Laat het bananenbrood afkoelen en haal het nadien uit de vorm.

Handige tips
• Dit bananenbrood kan je makkelijk 5 dagen bewaren in een doos of in vershoudfolie.
• De cake kan je ook makkelijk invriezen.
• In Australië hebben ze zelfs de gewoonte om het brood te toasten en er een boter op te smeren.

Mélanie Mayné - recept bananenbrood | atag-be