Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Stoofpotje van zeeduivel 

Wie zegt dat stoofpotjes enkel lekker zijn in de winter heeft duidelijk nog nooit dit recept van sterrenchef Gilles Melchior geprobeerd. Dit pittige stoofpotje van zeeduivel, laat u meereizen naar zuiderse regio’s. De verse chorizo bezorgt u alvast een lekker warm gevoel en de ziltige toets van de zeegroenten smaken als een heerlijk fris zeebriesje op een zonovergoten dag. Om het vakantiegevoel nog meer te accentueren maakt Gilles gebruik van fregola, een Sardijnse pastasoort. Bekijk het filmpje, volg onderstaand recept en kook als een échte chef.
 

‘’ Stoofpotje’’ zeeduivel – fregola – Kokkels – Venkel – Chorizo

Ingrediënten
Look, sjalot, venkel, chorizo, zeeduivel, fregola, kokkels, venkelbolletjes, olijfolie, peper en zout, kippenfond, kersttomaat, lamsoor, zeekraal, limoen

Venkel
-Zet het ovenrooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op stand sous vide 90°.
-Snij de groene uiteinde van de venkel.  Bewaar deze voor het aanzetten van het stoofpotje. 
-Breng de venkelbolletjes op smaak met olijfolie, peper en zout. 
-Doe de venkel in een vacumeerzak en trek deze vacuüm in de vacumeerlade.
. -Leg het pakje met de venkel op de geperforeerde stoomschool en zet deze in het midden van de oven.
-Stoom deze sous vide gedurende 8 a 11 minuten op 90°. 
-Ga ondertussen aan de slag met de bereiding van het stoofpotje.

Stoofpotje
-Verwarm het stoofschaaltje zachtjes voor op de kookplaat.
-Snij de look, sjalot, het venkelgroen en de chorizo in kleine stukjes.
-Stoof dit met een scheutje olie aan.
-Voeg de fregola toe, stoof dit even mee.
-Bevochtigen met kippenfond laat dit enkele minuutjes minuten zachtjes laten koken.
-Wanneer de venkel in de combi stoomoven ( stand sous vide ) gegaard is haal je deze uit de oven.
-Zet het ovenrooster in het midden van de oven en warm de oven voor op stand combi-stoom stand 2 vocht 175°.
-Voeg nu de stukken zeeduivel, kersttomaat, mini venkel, lamsoor en zeekraal toe aan het stoofpotje.
-Zet de schaal met de aangegaarde ingrediënten in het midden van de oven en gaar deze gedurende 6 tot 8 minuten op stand 2 vocht 175 °
-Voeg daarna de kokkels toe. Gaar deze nog ongeveer 2 minuutjes mee. In ieder geval tot de schelpjes open gaan

Afwerking
-Garneer het stoofpotje af met de rauwe zeegroentjes, klein beetje grof zout, peper en zeste van limoen.


Eet smakelijk!

 

melchior-lente-zomer-stoofpotje-van-zeeduivel | atag-be