Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Reinigen vaatwasser

Om te zorgen dat de vaat schoon en fris uit de vaatwasser komt, is het belangrijk om de vaatwasser regelmatig te reinigen. Zo houdt u zo lang mogelijk plezier van uw vaatwasser. Voedselresten en wasmiddelresten kunnen achterblijven en filters kunnen vet worden. Vervetting kan ontstaan wanneer u koude of korte programma’s draait, omdat de vaatwasser dan niet heet genoeg wordt om de vetresten voldoende op te lossen.

 

Filters

In de vaatwasser zit een groffilter en een fijnfilter. Het fijnfilter houdt kleine voedselresten tegen die automatisch bij elke wasbeurt worden weggespoeld. De grotere voedselresten die niet door de afvoerpomp kunnen, blijven achter in het groffilter. Beide filters kunt u eenvoudig schoonmaken, raadpleeg hiervoor de handleiding van uw vaatwasser.

Sproeiarmen en sproeileidingen

Openingen en lagers kunnen soms verstopt raken. Verwijder mogelijk vuil met een pin of iets dergelijks. U kunt de sproeiarmen weghalen om het beter schoon te kunnen maken, de sproeiarmen hebben namelijk ook gaten aan de onderzijde. Denk eraan dat u ze naderhand weer terugplaatst. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw vaatwasser.

De deur en deurafdichting

Reinig regelmatig de randen van de deur en de deurafdichting. Gebruik een licht vochtige doek.

Bedieningspaneel
Houd de toetsen schoon en vetvrij. Veeg ze schoon met een droge of licht vochtige doek. Gebruik nooit schoonmaakmiddel, die kunnen het oppervlak bekrassen. Zet de vaatwasser eerst uit met de hoofdschakelaar voordat u de toetsen schoonmaakt om te voorkomen dat de toetsen onbedoeld geactiveerd worden.

De kuip van de vaatwasser

De kuip van de vaatwasser is gemaakt van roestvrij staal en wordt tijdens normaal gebruik schoon gehouden.

Kalkaanslaag
Wanneer u hard water heeft, kan er kalkafzetting ontstaan in de vaatwasser. Als dit gebeurt, kunt u het zelfreinigingsprogramma (indien niet aanwezig, kunt u het intensief programma gebruiken) draaien met speciale vaatwasser reiniger (zonder vaat in de machine). Volg de instructies van het reinigingsmiddel.

Vaatwassers voor elke situatie

Hygiëne en een schone werkomgeving zijn belangrijk voor de thuischef. Na elke gang verdwijnt de afwas met een vloeiende beweging de ATAG vaatwasser in. Dat gaat praktisch en probleemloos dankzij de extra ruime en flexibel in te delen vaatwassers, met plaatst tot maar liefst 18 couverts!

Bekijk de vaatwassers

Tips voor het reinigen van je vaatwasser | atag.nl | atag-be