Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Ontkalken

Van je combi-stoomoven of 3-in-1 oven
Gedurende het gebruik van uw combi-stoomoven of 3-in-1 oven ontstaat er kalk in het stoomsysteem. Afhankelijk van de waterhardheid en de mate van gebruik moet het stoomsysteem worden ontkalkt. U krijgt dan de melding te zien “Dit apparaat moet worden ontkalkt”.
 

Eenvoudig en duidelijk: het automatische programma

Gebruik deze functie alleen als de oven volledig is afgekoeld. Het automatische programma ‘ontkalken’ begeleidt u door het ontkalkingsproces en vertelt u welke handelingen u dient te verrichten.
MAGNA ovens:
1. Tik op ‘EXTRA’S’ om de extra functies van het toestel te tonen.
2. Tik op ‘REINIGEN’ om het reinigingsfunctie menu te openen.
3. Kies ‘Ontkalken’.
4. Druk op de bevestigingstoets om ontkalken te starten.
5. Meldingen met instructies verschijnen gedurende het proces.
Let op: de ontkalkingscyclus moet volledig worden doorlopen. Als de cyclus niet voltooid is blijft het proces in de cyclus hangen en kan de oven niet normaal worden gebruikt.

MATRIX ovens:
1. Schenk water met ontkalkingsmiddel in het waterreservoir. Kijk op de verpakking van het ontkalkingsmiddel voor de juiste mengverhouding.
2. Open het menu 'Instellingen'
3. Kies 'Koken'.
4. Kies 'Stoominstellingen'.
5. Kies ‘Ontkalken’ om deze functie te selecteren.
6. Druk op de bevestigingstoets om het ontkalken te starten.
Let op: de ontkalkingscyclus moet volledig worden doorlopen. Als de cyclus niet voltooid is blijft het proces in de cyclus hangen en kan de oven niet normaal worden gebruikt.

Kies een goed ontkalkingsmiddel

Wij adviseren om voor het ontkalken NOKALK/DLS te gebruiken. NOKALK/DLS is een zeer efficiënt ontkalkingsmiddel dat uitsluitend uit natuurlijke, volledig afbreekbare ingrediënten bestaat. Het middel is niet-corrosief, niet-agressief en milieuvriendelijk. Behalve een doeltreffende ontkalkende werking heeft het tevens een reinigende en antibacteriële werking. Dit zorgt ervoor dat alle onderdelen hygiënisch blijven, de goede smaak van het gerecht behouden blijft en de levensduur van het apparaat wordt verlengd.

Het filter van de watertank

Naast het ontkalken van het stoomsysteem kan er ook vuil achterblijven in het filter van het waterreservoir. Als het filter van de watertank vuil is, kunt u deze afspoelen onder de kraan.
1. Verwijder het aanzuigpijpje met het filter.
2. Spoel het af onder de kraan en plaats het weer terug. Zorg ervoor dat het filter de bodem van de watertank raakt.

 

Tips en Tricks: ontkalken combi-stoomoven of 3-in-1 oven | atag-be