Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Afzuigkap schoonmaken

Filters schoonmaken of vervangen
Het reinigen of vervangen van de filters is essentieel voor een lange levensduur van jouw afzuigkap of geintegreerde afzuiging. Ze zuigen tenslotte elke dag een hoop viezigheid op.
 

Geurfilters

Afhankelijk van uw afzuigkap is een regenereerbaar (wasbaar) of vervangbaar geurfilter toegepast. Er is altijd aangegeven of de filter regenereerbaar is. Wanneer een filter niet regenereerbaar is, dient deze tijdig te worden vervangen voor een nieuwe filter. Kijk hiervoor in de handleiding van uw product. Koolstoffilter Een regenereerbaar koolstoffilter kan met de hand worden gewassen, of in de vaatwasser bij een maximumtemperatuur van 65°C (doe dit in een onbeladen vaatwasser) en gebruik geen schoonmaakmiddelen. Verwijder vervolgens het overtollige water zonder het filter te beschadigen. Droog de filter zonder houder ten minste 40 minuten in een oven bij een maximumtemperatuur van 70 °C. Het is belangrijk om het regenereerbare actieve koolstoffilter goed te laten drogen voordat deze terugplaatst wordt. Voor een efficiënte werking van het koolstoffilter moet deze handeling, afhankelijk van het gebruik, iedere 2 tot 3 maanden worden herhaald of wanneer de filterindicator van de afzuigkap dit aangeeft. De filters moeten na uiterlijk 3 jaar vervangen worden, of eerder bij beschadiging. Houd uw apparatuur in topconditie ATAG heeft diverse accessoires om uw apparatuur in topconditie te houden. In onze webshop vindt u verschillende plasmaMade filters, koolstoffilters en fijnstoffilters.

bezoek hier onze webshop

RVS metalen vetfilter

Enkele afzuigkappen van ATAG zijn voorzien van een RVS metalen vetfilter, Doordat deze van RVS zijn gemaakt zijn ze wasbaar én mogen ze in de vaatwasser
1. Verwijder de vetfilters zoals aangegeven in de handleiding.
2. Reinig de filters in de vaatwasser met neutrale schoonmaakmiddelen.
3. Plaats de filters met de kleine opening naar beneden in de vaatwasser zodat het water eruit kan lopen.
4. Droog de filters af en plaats ze terug in de afzuigkap.

Aluminium vetfilters

Deze filters zijn ook zeer onderhoudsvriendelijk. Het verschil met een RVS metalen filter is dat deze minder vaatwasser bestendig zijn. Het is mogelijk om ze in de vaatwasser te reinigen, echter worden ze op termijn dof. Dit beïnvloedt de correcte werking echter niet.
1. Verwijder de vetfilters zoals aangegeven in de handleiding
2. Spray de filters in met een ontvetter en laat dit 10 minuten intrekken.
3.Nadat de ontvetter is ingetrokken spoelt u de filters af met heet water.
4. Droog de filters af en plaats ze terug in de afzuigkap

Geïntegreerde afzuiging schoonmaken

Hoe vaak moet het filter worden schoongemaakt?
Wij adviseren om het filter eenmaal per maand schoon te maken of wanneer het systeem het aangeeft. Hoe snel deze melding in beeld komt is afhankelijk van hoe frequent de afzuiging wordt gebruikt.

Hoe moet het filter worden schoongemaakt?
Dit kan per inductiekookplaat verschillen. Zo zijn er afzuigsystemen van glas, kunstof, rvs en gietijzer. Raadpleeg de handleiding of onze support website voor specifieke schoonmaaktips per model.

Heb je het filter schoongemaakt?
Reset dan de reinigingsmelding in jouw systeem.

Tips en Tricks: schoonmaken afzuigkap | ATAG | atag-be