Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Inductiekookplaat schoonmaken

Tips voor het beste resultaat
Een inductiekookplaat schoonmaken is een eenvoudige klus, maar het is wel belangrijk dat dit op juiste wijze gebeurt. Zo voorkomt u het risico op beschadigingen, wat het uiterlijk en de werking van de inductiekookplaat kunnen beïnvloeden.
 
 

Voorbereiding

Voordat u start is het belangrijk om te controleren of de inductiekookplaat is uitgeschakeld en afgekoeld. Tip: schakel het kinderslot in! Maak de inductiekookplaat altijd schoon als deze vuil is, bij voorkeur na elk gebruik.

Stap 1 – voedselresten verwijderen

Overgekookte voedselresten kunt u het beste eerst met een natte doek inweken en vervolgens de vuilresten met een speciale glasschraper voor keramische glasplaten verwijderen. Ingebrande suiker en gesmolten kunststof verwijdert u meteen – zolang ze nog heet zijn – met een speciale glasschraper.
Kalkvlekken, parelmoerachtig glanzende vlekken en aangebakken voedselresten kunt u het best verwijderen als de inductie kookplaat nog lauwwarm is.

Stap 2 – de inductiekookplaat afnemen

Gebruik hiervoor een vochtige doek en wat afwasmiddel. Daarna wrijft u de kookplaat met een schone doek droog, zodat er geen resten van afwasmiddel op het oppervlak achterblijven. Reinig een keramische gasplaat nooit met een stoomreinigingsapparaat. Ook agressieve reinigingsmiddelen zoals grove schuurmiddelen, krassende pannenreinigers, roest- en vlekkenverwijderaars raden wij af.

Speciale reinigingsmiddelen

Reinig en onderhoud de inductie kookplaat één keer in de week grondig met gebruikelijke reinigingsproducten voor vitrokeramiek. De reinigingsproducten vormen bij het aanbrengen een beschermend laagje dat water en vuil afstoot. Alle verontreinigingen blijven op deze laag zitten en kunnen daarna veel makkelijker worden verwijderd. Wrijf de inductiekookplaat na gebruik van de speciale reinigingsmiddel droog met een schone doek. Er mogen geen resten van reinigingsmiddelen op het oppervlak achterblijven, omdat ze bij het opwarmen agressief reageren en het oppervlak veranderen.

De meest voorkomende beschadigingen en vlekken

- Kleurveranderingen van een inductiekookplaat hebben geen invloed op de werking en de stevigheid van het materiaal. Het gaat hierbij niet om een beschadiging van de kookplaat, maar om niet verwijderde en daarom ingebrande voedselresten of vervuilde panbodems die een verkleuring veroorzaken.

- Glanzende plekken ontstaan door slijtage van de panbodem, in het bijzonder bij het gebruik van kookgerei met een aluminium bodem of door ongeschikte reinigingsmiddelen. Deze kunnen moeizaam met gebruikelijke reinigingsmiddelen worden verwijderd. U kunt hiervoor eventueel de reiniging meermaals herhalen.

- Donkere vlekken ontstaan doordat het keramische glas in de loop van de tijd is afgeschuurd. Meestal ontstaan door het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen en schurende panbodems.

Koken op inductie is de snelste manier van koken en heeft bovendien slimme en vooruitstrevende elektronische bediening en functies. Samengebracht in mooie ontwerpen, uitgevoerd in het krasbestendige en slijtvaste vitrokeramisch glas. Bekijk ons volledige assortiment inductiekookplaten voor een kookplaat die bij uw wensen past.

Bekijk de inductiekookplaten

Tips voor het schoonmaken van een inductiekookplaat | atag.nl | atag-be