Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Een gezond binnenklimaat

Regelmatig meldt de media over vervuilde buitenlucht, veroorzaakt door bijvoorbeeld de stikstof uitstoot, verkeer of industrie. Steeds vaker komt er ook aandacht voor een gezond binnenklimaat. Een belangrijk onderdeel van een gezond binnenklimaat is gezonde lucht in huis. Wist u dat de bewoner de voornaamste veroorzaker is van fijnstof in huis? Uit recente studies van TNO blijkt bijvoorbeeld dat tijdens het koken er veel fijnstoffen vrijkomen. Vooral tijdens het braden van vlees en het wokken van groenten komen er bakluchten vrij waarin zich fijnstofdeeltjes bevinden.


Fijnstof schadelijk voor de gezondheid

Fijnstof is een complexe mix van vaste en vloeibare chemische deeltjes in de lucht. Hoe schadelijk de dagelijkse blootstelling aan deze hoge concentraties fijnstof is kunt u lezen op longfonds.nl

Ventileren of luchten?

Nieuwbouw woningen worden tegenwoordig verplicht energiezuinig gebouwd. Dit betekent onder meer dat huizen met een Warmte Terug Win unit [WTW] worden gebouwd die zorgt voor een balans geventileerde woning. Hierin is de aan- en afvoer van binnenlucht op elkaar afgestemd en wordt de warmte van de afgevoerde lucht gebruikt om de toevoerlucht voor te verwarmen.

Lees hier meer

Eisen Afzuigkap

Om kookdampen en geur voldoende af te zuigen, is dus een minimale capaciteit nodig van 300m3/uur. De kap moet minimaal zo groot zijn als de kookplaat. Ook de opvang van de vetten in de vetfilters moet voldoende zijn. Op het Europese energie label van een afzuigkap wordt aangegeven wat de vetfilter-efficiëntie van een toestel is, met de letters A tot en met G. Hoe hoger de klasse [A], hoe beter het vet wordt opgevangen.

Lees hier meer

Recirculatie of direct naar buiten

Nieuwbouw woningen worden tegenwoordig verplicht energiezuinig gebouwd. Dit betekent onder meer dat huizen met een Warmte Terug Win unit [WTW] worden gebouwd die zorgt voor een balans geventileerde woning. Hierin is de aan- en afvoer van binnenlucht op elkaar afgestemd en wordt de warmte van de afgevoerde lucht gebruikt om de toevoerlucht voor te verwarmen. In veel gevallen zorgt dit systeem er onder meer voor dat de meeste afzuigkappen in deze huizen als recirculatiekappen worden gekozen.

Lees hier meer

Oplossing van ATAG

ATAG stelt zich als doel de beste producten en diensten aan te bieden om een inspirerende kookbeleving te creëren gebaseerd op innovatie en design. Onze missie is dat ATAG wil bijdragen aan het verbeteren van de binnenlucht kwaliteit in woningen voor een gezonder en beter woonklimaat.

Lees hier meer

ATAG Innovaties - Fijnstof | atag.nl | atag-be