Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Pannen voor de inductiekookplaat

Hoe zit dat nou met pannen op een inductiekookplaat? Niet alle pannen zijn namelijk geschikt voor inductiekookplaten. De pannen die voor de inductiekookplaat worden gebruikt, moeten van metaal zijn, magnetische eigenschappen bezitten en een voldoende grote bodem hebben. .

 
Een goede pan, is het halve werk

Pannen waarmee al eerder op een gaskookplaat is gekookt, zijn niet meer geschikt voor inductiekoken. Gebruik alleen pannen met een vlakke bodem. Het beste zijn pannen met het “Class Induction” keurmerk. Wist u trouwens dat inductiekookplaten zeer geschikt zijn voor het koken met snelkookpannen? De kookzone reageert zeer snel, waardoor de snelkookpan ook snel op druk komt. Zodra u een kookzone uitschakelt, stopt het kookproces direct.

Geschikte pannen:
• Geëmailleerde stalen pannen met dikke bodem
• Roestvrij staal
• Gietijzeren pannen met geëmailleerde bodem
• Pannen van roestvrij gelaagd staal of roestvrij ferrietstaal
• Aluminium met speciale bodem
Ongeschikte pannen:
• Pannen van koper
• Aluminium
• Aardewerk: keramiek, terracotta of porselein
• Regulier roestvrijstaal
• Kunststof

Wees voorzichtig met dunne plaatstaal geëmailleerde pannen. Op een hoge stand kan het emaille er afspringen wanneer de pan te droog is. Of door het hoge vermogen kan de panbodem gemakkelijk kromtrekken.

atag-be