Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Stoofpotje van gehakt met sperziebonen en zuidvruchten

Bereidingstijd - 15 minuten

Een snel stoofpotje bomvol heerlijke specerijen die voor een smakelijke geur zorgen. Garam masala is een typisch Indiase kruidenmix die het gerecht een warme en kruidige twist geven. Perfect in combinatie met de zoete aardappel, sperziebonen en zuidvruchten.
 
Benodigdheden voor 4 personen

300 gr rundergehakt
3,5 dl runderfond ( niet te zout)
2 eetlepels in ringen gesneden dadels
2 eetlepels in blokjes gesneden gedroogde abrikozen
1 teen knoflook, gehakt
1 tl komijnzaad
2 tl kerriepoeder
2 tl garam masala 
1 tl gemberpoeder
1 tl venkelzaad 
1 kleine rode ui, in ringen gesneden
200 gr sperziebonen
50 gr amandelen
200 gr zoete aardappel, in kleine blokjes gesneden
 
Voor de garnering:

Verse koriander
Gehakte bosui
 
Voor erbij:

Naanbrood of rijst
Dip van kwark met kleine blokjes komkommer
 
Werkwijze:

1. Rul het gehakt in een droge pan op middelhoge temperatuur
2. Wanneer het gehakt bruin is voegt u de droge specerijen en de gehakte knoflook toe
3. Bak dit nog even goed door zodat het aroma van de specerijen vrijkomen
4. Blus dit af met de runderfond
5. Voeg nu de blokjes zoete aardappel en de sperziebonen toe
6. Laat dit zachtjes pruttelen
7. Wanneer de zoete aardappel en sperziebonen beetgaar beginnen te worden voegt u de rode ui, de dadels, de abrikozen en de amandelen toe
8. Kook ondertussen de rijst of bak het naan brood
9. Wanneer de zoete aardappel en de sperziebonen gaar zijn is het gerecht klaar. Voeg eventueel wat extra vocht kunnen toe om een vloeibaardere massa over te houden
10. Garneer de stoofpot met de koriander en bosui
11. Serveer met de dip en naanbrood of rijst
 
Eet smakelijk!

atag-be