Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Dag iedereen,

Sinds ik mijn ATAG-oven heb, maak ik regelmatig macarons. Niet toevallig, want het is voor het eerst sinds lang dat ze echt goed lukken!

Ik hoef je niet te vertellen dat een oven een cruciale rol speelt in het al dan niet slagen van macarons. En ja, om eerlijk te zijn, heb ik de voorbije jaren een ware ‘macaron’ strijd geleverd. Twijfel, woede en frustatie over dit leuke koekje waren mijn deel. Gelukkig zijn deze tijden voorbij en bak ik ze als een pro.

Mijn ATAG-oven maakt mij gewoon zelfzekerder. Ik kan volledig op zijn precisie vertrouwen én net dat laatste is belangrijk als het over patisserie gaat.

Wil je dit icoon van de patisserie ook maken, dan deel ik graag met jullie mijn recept.

Ingrediënten

• 150g amandelpoeder
• 150g bloemsuiker
• 150g suiker
• 55g +55g eiwit
• 50g water
• QS groene kleurstof

Voor de pistachevulling :
• 200g witte chocolade
• 150g room
• 25g fijn gehakte pistaches
• 40g pistachepasta

Bereiding

Van de pistachevulling:
• Verwarm de room op het ATAG-inductievuur.
• Laat ook de chocolade smelten op het vuur. Ik gebruik altijd stand 3.
• Meng de room gelijdelijk aan met de chocolade tot je een egaal mengsel bekomt.
• Voeg de pistachepasta en de gehakte pistaches toe en mix tot een fijn mengsel.
• Dek af met een folie en zet koel weg.

Voor de macaronkoekjes:
• Verwarm de ATAG-oven voor op 150 graden. Kies voor hetelucht.
• Meng en zeef het amandelpoeder en de bloemsuiker.
• Klop de helft van de eiwitten stijf.
• Los de suiker op in het water en breng het tot een temperatuur van 117 graden.
• Voeg de siroop meteen bij het stijfgeklopt eiwit. • Blijf het eiwit kloppen tot de meringue mooi glanst.
• Meng het overgebleven eiwit met de kleurstof en voeg het bij de Italiaanse meringue en meng nog enkele seconden.
• Voeg de meringue bij de suiker-amandelpoeder.
• Meng met een spatel tot het mengsel mooi opgelost is.
• Steek een glad spuitmondje van 8 mm in een spuitzak.
• Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vul de spuitzak met het beslag.
• Spuit rondjes met een diameter van 3 tot 3,5 cm. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de rondjes beslag is en dat ze op een gelijke afstand van elkaar liggen zodat de warmte zich gelijkmatig kan verspreiden.
• Tik even met de palm van je hand tegen de bakplaat zodat de macarons een mooie vorm krijgen.
• Bak de macarons gedurende 12 à 15 minuten op de onderste richel van de ATAG-oven

Het vullen van de koekjes:
• Haal de macarons voorzichtig van het bakpapier.
• Bestrijk de helft van de koekjes met de pistachevulling.
• Bedek met de overgebleven koekjes.

ATAG - Mélanie Mayné recept macarons | atag-be