Dag iedereen,
Het is alweer december, de maand waar ik zo van hou. Hoog tijd om jullie leuke recepten voor te stellen helemaal passend in deze periode van het jaar. Vandaag heb ik mijn eerste kerstmannetjes (uit gistdeeg) in mijn ATAG-oven gemaakt. Ik voegde tijdens het bakken wat stoom toe en het resultaat was verbluffend.
Wist je dat de ATAG-oven een speciaal programma heeft om makkelijk deeg te laten rijzen. Meer nog, je kan dit programma zelfs vergelijken met de professionele toepassingen die een bakker gebruikt. Nadien heb ik voor het bakken de hetelucht-functie gebruikt en heb ik stoom toegevoegd. Mijn kerstmannetjes zijn hierdoor mooi gerezen maar vooral heel zacht langs de binnenkant. Wat een plezier!
Dit recept is bijzonder eenvoudig en buitengewoon lekker. Ze lijken op de cougnous die je ook bij de bakker kan kopen. Ze zijn hemelszacht op voorwaarde dat je ze de dag zelf opeet. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, dat is ze aanpassen naar jouw smaak én goesting (met rozijnen, met chocolade) om er dan met Kerstmis samen met een lekkere kop chocolademelk volop van te genieten!