Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

De vaatwasser efficiënt indelen

De keuken is niet alleen een werkruimte, maar ook een leefruimte. Tegenwoordig misschien nog meer dan voorheen. Kinderen die thuis zijn en thuiswerken zorgen voor nog meer afwas. De vaatwasser efficiënt indelen is dan wel handig om maximale prestatie en een laag energieverbruik te behouden.

De Besteklade

Deze spreekt voor zich. De positie van de besteklade is bovenin de vaatwasser en is zeer geschikt voor het makkelijk inladen van het bestek. De besteklade is zo ontworpen dat het bestek gesorteerd kan worden, en eenvoudig uit te ruimen is. Plaats het bestek altijd schuin zodat er geen water kan ophopen en alles goed schoon wordt.
De besteklade verstellen
Afhankelijk van het bestek, is de besteklade naar wens aan te passen in de hoogte. Trek hiervoor de besteklade naar buiten. Trek beide grendels aan weerszijde naar voren om de besteklade omhoog te brengen. Of schuif de twee grendels aan weerszijde naar onderen en vervolgens naar achteren om de besteklade te verlagen.

De bovenkorf

Zet glazen, kopjes, kleine schalen, kleine borden en schotels in de bovenkorf. Zorg dat alle vuile oppervlakken naar binnen en naar beneden wijzen. Zo kan er geen water in achterblijven. Wijnglazen kunnen in het wijnglazenrek geplaatst worden en messen in de messenhouder aan de rechterkant (indien aanwezig). De bovenkorf verstellen: Easymatic Een aantal vaatwassers van ATAG zijn voorzien van een verstelbare bovenkorf. Hierdoor kan er ca. 4 cm extra ruimte worden gecreëerd in boven- midden- en onderkorf (afhankelijk van de positie). Zo kunt u gemakkelijk groter servies kwijt. Om de bovenkorf te verstellen trekt u de bovenkorf eerst naar voren. Pak de korf aan beide kanten vast en breng deze omhoog. Om de bovenkorf omlaag te brengen trekt u de bovenkorf eerst naar voren, trek vervolgens beide grendels aan weerszijde uit om de bovenkorf omlaag te brengen.

Flexibele middenkorf

De unieke middenkorf van de XXL vaatwassers biedt ruimte voor 3 extra couverts en is geschikt voor lage voorwerpen. Deze korf is voorzien van spray-buizen waardoor de glazen, koffiekopjes, schaaltjes en dergelijke een directe spoeling krijgen. De middenkorf is geheel uitneembaar, zodat u extra grote voorwerpen in de onderkorf kwijt kunt. Dit biedt u extra flexibiliteit voor het inruimen van uw afwas. De bestekkorf van de middenkorf biedt plaats aan soeplepels, gardes, serveerbestek en dergelijke. Stapel glazen, schalen en kopjes nooit op elkaar, zo voorkomt u dat niet alles goed schoon wordt.

De Onderkorf

Plaats borden, schalen en pannen in de onderste korf. Plaats potten en pannen rechts achterin de onderkorf om optimaal gebruik te maken van de afwas prestaties van de twee achterste powerzones, die zijn bedoeld voor dit soort afwas. Klap de neerklapbare pennen (bordensteunen) neer bij het plaatsen van pannen. Rechts achterin kan bij de onderkorf de helft van de neerklapbare pennen worden neergeklapt om bijvoorbeeld zwaar aardewerk of een braadslee af te wassen.
De bestekkorf
Bij gebruik van de bestekkorf dient het bestek met het handvat naar beneden in de korf te worden geplaatst, dan wordt het beter afgewassen. Indien u dit onveilig vindt kan bestek uiteraard ook met het handvat naar boven worden geplaatst. De bestekkorf wordt bij voorkeur midden voorin de onderkorf geplaatst om optimaal gebruik te maken van de afwasprestaties. Tip: indien u een bestekkorf met deksel heeft, kan de deksel worden verwijderd en bijvoorbeeld als extra bestekkorf in de bovenste korf worden gebruikt

Tot slot, voor de beste resultaten:

- Laad de vaatwasser volledig.
- Plaats afwas met holtes, zoals kopjes, zo dat het spoelwater eruit loopt.
- Vul glansspoelmiddel bij of verhoog de dosering glansspoelmiddel.
- Activeer de optie Extra droog.
- Activeerde Hoge temperatuur-instelling.
- Zet de deur een stukje open zodra het programma klaar is.Heet porselein is breekbaar. Laat het in de vaatwasser afkoelen voordat u het eruit haalt.
- Ruim de onderkorf eerst uit zodat er geen waterdruppels van de bovenkorf op de vaat in de onderkorf vallen.

De vaatwasser efficiënt indelen | ATAG | atag-be