Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

De perfect gebakken tournedos

Duur: 20 minuten

Bereiding: dit is een eenvoudig recept

Benodigdheden voor 2 personen:

• 2 tournedos van 180 gr per stuk
• 2 eetlepels druivenpitolie of koolzaadolie
• 100 gr ongezouten roomboter
• handje peperkorrels
• peper uit de molen
• grof zeezout naar smaak
• 2 tenen knoflook
• 2 takjes verse rozemarijn

Werkwijze:


1. Koop bij een goede slager een tournedos van goede kwaliteit;
2. Laat de tournedos minimaal 20 minuten op kamertemperatuur komen;
3. Wij gaan de tournedos bakken in 3 fases:
- De 1ste fase is de schroeifase op hoge temperatuur, ongeveer ¾ van het volle vermogen
- De 2e fase is de smaakfase op middel temperatuur, ongeveer op ½ van het volle vermogen
- De 3e fase is de gaar fase op lage temperatuur, ongeveer op ¼ van het volle vermogen;
4. Breng de bakpan langzaam op hoge temperatuur. Voeg nu de olie toe. Gaat de olie walmen zet dan het vermogen iets lager;
5. Braad nu de 4 zijkanten van de tournedos rondom bruin. Neem hiervoor de tijd, zeker 2 minuten per kant;
6. Braad vervolgens de onder en boven kant aan tot deze mooi bruin zijn;
7. Verlaag nu de temperatuur naar de ½ van het vermogen van de kookplaat;
8. Nu gaat de smaakfase beginnen. Voeg hiervoor de boter, rozemarijn, knoflook, peperkorrels en wat zout toe;
9. Wanneer de boter mooi bruin gesmolten is bedruip je het vlees continu met het aromatische braadvocht gedurende 2 minuten;
10. Verlaag nu de temperatuur van de pan naar ¼ van het vermogen van de kookplaat. De gaar fase gaat beginnen. Bedruip nog wel regelmatig het vlees;
11. De duur van de gaar fase is afhankelijk van welke gaarheid je wilt. Hoe langer des te gaarder. Gebruik een kernthermometer voor de perfect gaarheid. Rare 48 C°, medium/rare 50C°, medium 52C°;
12. Wanneer het vlees de juiste kerntemperatuur heeft bereikt laat je deze een paar minuten rusten zodat de spanning van het vlees af kan;
13. Snij het vlees en breng deze op smaak met grof zeezout en peper uit de molen.

Eet smakelijk!

 

atag-be