Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Bieten Ravioli

Hoofdgerecht

Ingrediënten:

  • Handje pecannoten
  • 4 rode bieten
  • 200 gram 00 bloem (pasta bloem) en extra voor bestuiven.
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 250 gram ricotta
  • 80 gram Parmezaan fijn geraspt en nog extra om af te garneren aan tafel
  • 4 takjes salie waarvan 2 blaadjes fijngesneden voor de ravioli vulling
  • Snufje nootmuskaat
  • Peper en zout
  • 500 ml bietensap
  • Balsamicoazijn
  • Appelstroop
  • Rucola
  • Extra vierge olijfolie

Benodigdheden:

  • Combi-stoomoven en oven
  • Dichte schaal
  • Geperforeerde stoomschaal
  • Plasticfolie
  • Bakplaat
  • Mengkom
  • Garde
  • Koekenpan
  • Pasta machine
  • Snijplank
  • Koksmes
  • 2 theelepeltjes
  • Uitsteker of pasta mesje
  • Plateau of groot bord

Bereiding:

  1. Mocht je geen 2de oven hebben in je keuken om de pecannoten te bruneren dan moet je eerst de oven aanzetten op 160 graden hete lucht.
  2. Allereerst zet je de oven op stoomstand 100 graden. We gaan namelijk de bieten volledig gaar stomen in de oven. Zet onderin de oven de dichte lek schaal, leg de bieten in de gaatjes schaal en stoom deze 45 minuten.
  3. Je kunt ondertussen de ravioli maken. Meng hiervoor de bloem op je keukenblad met de eieren en dooier 10 minuten met de hand( of eventueel in een keukenmachine met deeghaak) tot een egale stevige massa. Blijft het deeg te droog, maak dan even je handen nat onder de kraan en kneed verder. Laat het deeg dan even rusten in de koelkast in plastic folie voor 15 minuten.
  4. Vervolgens kun je de pecannoten bruneren in de andere oven. Zet deze op 160 graden hetelucht. Leg de noten op de bakplaat, bestrooi met een snuf zout en bruneer voor 15 min. Laat afkoelen en leg apart voor serveren.
  5. Meng voor de vulling van de ravioli de ricotta, parmezaan rasp, fijngesneden salie, nootmuskaat. Maak de vulling een klein beetje aan met bietensap. De vulling moet wel stevig blijven. En breng het geheel op smaak met peper en zout. Het overige bietensap doe je in de koekenpan en kook je in tot ongeveer 100 milliliter. Hiermee concentreer je de smaak.
  6. Haal het pasta deeg uit de koelkast. Prepareer de pastamachine en bestuif deze licht met wat bloem. Pak de grootste stand van de pasta roller(stand 0 of 1) snijd het deeg in 4 gelijke stukken, druk plat als een vierkant en haal het eerste stuk al rollend door de machine. Zet de machine op stand 5, herhaal het proces en haal voor de laatste keer het deeg op stand 9(de fijnste stand) door de machine. Bestuif een snijplank licht met wat bloem en leg hier voorzichtig de lange dunne pasta strook neer. Herhaal met alle andere stukken en leg ze allemaal horizontaal langs elkaar.
  7. Pak 2 theelepeltjes en maak gelijke hoopjes met tussenruimte op de onderste twee pasta stroken. Vervolgens pak je de bovenste twee pasta stroken en leg je deze voorzichtig over de onderste waar de vulling op ligt. Druk voorzichtig het lucht rondom de vulling weg naar buiten. Steek de ravioli uit. Met het overige deeg kun je nog extra ravioli maken. Bestuif een plateau met wat bloem en bewaar hierop de ravioli.
  8. Controleer of de bietensap genoeg is ingekookt. Voeg hier 1 eetlepel balsamicoazijn en 1 eetlepel appelstroop toe. Pluk de laatste blaadjes salie van de takken en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout en houd warm op laag vuur.
  9. Zodra de bieten gaar zijn gestoomd kun je ze uit de oven halen en spoel een paar minuten koud onder de kraan. Hou de oven op 100 graden stoom maar haal wel de dichte lekschaal eruit, hierin gaan we straks de ravioli afstomen zodat ze niet kapot koken. Pel of schil de bieten en snijd ze in gelijke partjes, voeg ze toe aan de bietensaus.
  10. Leg vervolgens de ravioli in de dichte schaal en vul met kokend of heet water uit de kraan. Voeg een snuf zout toe aan het water en zet de schaal in de stoom oven. Stoom nu de verse ravioli in 8 a 10 minuten beet gaar. Controleer door er een uit te halen en te proeven.
  11. Schep de ravioli uit de schaal direct op het bord, verdeel de bietjes en schep het bietensausje over de ravioli heen. Garneer af met de pecannootjes, wat druppeltjes olijfolie en wat blaadjes rucola. Breng naar tafel en rasp de kaas over het bord.

Eetsmakelijk!

 

atag-be