Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Het voorgerecht: Gamba’s met zeekraal en mayonaise van mandarijn

Bereidingstijd: 1 uur + 2 uur marineren 

 
Benodigdheden voor 4 personen:

- 400 gr rauwe gamba’s gepeld en zonder darm
- 2 eetlepels vadouvan
- 2 eetlepels gerookte paprika poeder
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels kristal suiker
- 2 limoenen
- 4 dl druivenpit olie
- 4 handjes zeekraal
- Verse dille
- 1 eetlepel fijngesneden verse gember
- 1 mandarijn
- 3 eigelen
- Zout
- Verse kruiden voor garnering (bieslook en peterselie )
 
Werkwijze:

1. Voor het myoteren van de gedroogde specerijen verhit je in een steelpannetje de specerijen, wanneer deze ligt ‘gepoft’ zijn voeg je er 4 dl olie bij. Laat dit vervolgens goed afkoelen en minimaal 1 uur rusten
2. Schenk nu de heldere gekleurde aromatische olie uit in een maatbeker. Zorg ervoor dat de vaste bestandsdelen in het pannetje blijven
3. Marineer de gamba’s met de 0.5 dl van de olie. Laat dit minimaal 1 uur in de koelkast intrekken
4. Verwarm de oven voor op stand lage temperatuur stoom 70 graden
5. Verdeel de gamba’s over de geperforeerde stoomschaal
6. Zet de dichte stoomschaal op het onderste inschuifniveau in de oven, zet de geperforeerde stoomschaal met de gamba’s in het midden van de oven
7. Stoom de gamba’s gedurende 23 à 28 minuten
8. Ondertussen maak je de mayonaise. Hiervoor meng je de mosterd, 3 eigelen, verse gember, het sap van 1 limoen, zeste van de mandarijn en het zout met een staafmixer. Voeg nu langzaam en onder continue draaien van de staafmixer de rest van de specerijen olie toe tot dat er een dikke lobbige mayonaise ontstaat
9. Wanneer de gamba’s gaar zijn laat je deze afkoelen
10. Snij de partjes uit de mandarijn en voeg deze met een flinke lepel van de mayonaise bij de afgekoelde gamba’s
11. Meng er ook wat fijn gesneden dille en zeekraal doorheen. Bewaar wat voor de opmaak van het bordje
12. Maak op een mooi bord een dikke streep met de mayonaise, verdeel hierover heen de gamba’s . Garneer af met zeekraal, dille, een schijfje limoen en verse kruiden
 
Eet smakelijk!
 

Atag- kerstmenu | atag-be