Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Het hoofdgerecht: Tournedos met pastinaak, meiknolletjes, eekhoorntjesbrood en groene asperge.

Bereidingstijd: 40 min 

 
Benodigdheden voor 4 personen:

- 4 tournedos van 150 gr per stuk
        200 gr pastinaak
-         200 gr meiknolletjes
-         200 gr groene asperge
-         100 gr eekhoorntjesbrood
-         200 gr ongezouten roomboter
-         1 takje rozemarijn
- 2 tenen knoflook
- peper en zout
 
Werkwijze:

(Let op de volgorde. Ga je dit als singel gerecht eten dan houd je deze volgorde aan, wanneer je het gerecht in het 3-gangen kerstdiner gaat eten kijk dan voor de juiste volgorde op onze website voor het kerstmenu)
1. Haal de tournedos uit de koelkast en laat ze ongeveer 1 uur op temperatuur komen
2. Verwarm de oven voor op stand onder en boven warmte, 120 graden
3. Stop de culisensor in 1 van de tournedos en plaats deze op een bakplaat in de oven
4. Gaar de tournedos in de oven op stand onder boven warmte 120 graden tot een kerntemperatuur tussen de 48 en 52 graden
5. Smelt in een pannetje de boter samen met de rozemarijn en de geplette knoflook
6. Laat dit zachtjes warm worden zodat de boter gaat schiften in een heldere vloeistof en vaste bestandsdelen. Je gebruikt straks alleen de heldere boter (ook wel de geklaarde boter genoemd)
7. Wanneer de tournedos klaar zijn haal je deze uit de oven en laat je ze rusten
8. Vul het waterreservoir met vers water en verwarm de combi-stoomoven voor op stand stoom 100 graden
9. Maak de groentes schoon en snijd ze naar behoefte in kleinere stukken.
10. Zorg dat je het servies voorverwarmt in een warmhoudlade of 2e oven
11. Verdeel de pastinaak en de meiknolletjes over de geperforeerde stoomschaal, stoom deze tussen de 13 en 16 minuten. De laatste 8 à 10 minuten worden de groene asperges mee gestoomd. Gebruik hiervoor de wekkerfunctie op je oven
12. Verwarm de teppan yaki bakplaat of braad pan vast voor zodat deze flink op temperatuur is
13. Maak het eekhoorntjesbrood schoon
14. Wanneer de groentes klaar zijn haal je deze uit de oven
15. Verdeel nu de tournedos en de groente over de teppan yaki plaat en bak alles rond om mooi bruin. Kwast dit regelmatig in met de geklaarde boter
16. Het gaat enkel om het gebakken buitenkantje, de garing heeft al plaats gevonden in de oven
17. Breng alles op smaak met peper en zout
18. Laat het vlees 3 tot 5 minuten rusten op je snijplank wanneer deze gebakken is
19. Trancheer het vlees en maak het voorverwarmde bord op
20. Garneer met een takje groene verse kruiden en wat extra geklaarde boter 
 
Eet smakelijk
 
 

Kerst hoofdgerecht | atag-be